Gross: "Alles draait om de vraag hoe groot een schuldenberg van een land mag zijn om nog beheersbaar te blijven. De bekende econoom Kenneth Rogoff legt die grens op 80 tot 90% van het BBP. Daarboven zou de schuldenlast te zwaar worden om te dragen."

Het zal duidelijk zijn dat in geval van Griekenland en andere Europese landen de kritische drempel ruimschoots werd overschreden. Gross: "Daarom zou het wel eens zo kunnen zijn dat de besparingsmaatregelen voor Griekenland & Co te laat komen. Dat maakt dat deze landen in de toekomst steeds moeilijker geld gaan kunnen ontlenen. Het betekent tevens dat de problemen van een aantal Europese landen voorlopig nog niet van de baan zijn. Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar in veel gevallen zal het voor een land niet mogelijk zijn om een schuldencrisis op te lossen door een reductie van het tekort op de begroting."

Gross: "Alles draait om de vraag hoe groot een schuldenberg van een land mag zijn om nog beheersbaar te blijven. De bekende econoom Kenneth Rogoff legt die grens op 80 tot 90% van het BBP. Daarboven zou de schuldenlast te zwaar worden om te dragen." Het zal duidelijk zijn dat in geval van Griekenland en andere Europese landen de kritische drempel ruimschoots werd overschreden. Gross: "Daarom zou het wel eens zo kunnen zijn dat de besparingsmaatregelen voor Griekenland & Co te laat komen. Dat maakt dat deze landen in de toekomst steeds moeilijker geld gaan kunnen ontlenen. Het betekent tevens dat de problemen van een aantal Europese landen voorlopig nog niet van de baan zijn. Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar in veel gevallen zal het voor een land niet mogelijk zijn om een schuldencrisis op te lossen door een reductie van het tekort op de begroting."