Volgens de beheerder van Pacific Investment Management Co gaan de aangekondigde besparingen de economische groei terugdringen, met alle gevolgen van dien.

Het dichtsnoeren van de buiksruim door het ontslaan van ambtenaren, het reduceren op hun lonen, het verlagen van de pensioenuitkeringen enzovoort gaan volgens Bill Gross onvermijdelijk gevolgen voor de consumptie hebben.

Uiteindelijk gaan recessies daar het gevolg van zijn, terwijl de deficit/gross domestic product ratio nog verder zal oplopen vanwege de steeds hogere risicopriemies. Maar een paar landen gaan kunnen ontsnappen aan de schuldendeflatie door meer obligaties uit te geven.

Voorwaarde is dat die landen creatief met hun schuldenprobleem gaan omspringen. De meeste landen gaan echter een zware crisis tegemoet, die niet snel zal opgelost zijn.

Volgens de beheerder van Pacific Investment Management Co gaan de aangekondigde besparingen de economische groei terugdringen, met alle gevolgen van dien. Het dichtsnoeren van de buiksruim door het ontslaan van ambtenaren, het reduceren op hun lonen, het verlagen van de pensioenuitkeringen enzovoort gaan volgens Bill Gross onvermijdelijk gevolgen voor de consumptie hebben. Uiteindelijk gaan recessies daar het gevolg van zijn, terwijl de deficit/gross domestic product ratio nog verder zal oplopen vanwege de steeds hogere risicopriemies. Maar een paar landen gaan kunnen ontsnappen aan de schuldendeflatie door meer obligaties uit te geven. Voorwaarde is dat die landen creatief met hun schuldenprobleem gaan omspringen. De meeste landen gaan echter een zware crisis tegemoet, die niet snel zal opgelost zijn.