Gross: "Ik denk dat in alle activaklassen de rendementen relatief laag zullen blijven. Obligaties brengen nu ongeveer 3% op, terwijl de te verwachten opbrengsten van een aandelenbelegging niet veel hoger liggen."

Gross is van mening dat er weinig factoren zijn die optimisme rechtvaardigen: "Schulden zijn een blok aan ons been geworden. In het verleden werd het aangaan van schulden als de normaalste zaak ter wereld beschouwd, nu is dat niet langer meer het geval. Zowel de overheden als de consumenten zullen hun schulden moeten afbouwen en dat gaat de economische groei afremmen. Ik geloof dus niet in een forse stijging van de rente, terwijl anderzijds het opwaarts potentieel van de beurzen beperkt wordt door een matige economische groei."

Gross: "Ik denk dat in alle activaklassen de rendementen relatief laag zullen blijven. Obligaties brengen nu ongeveer 3% op, terwijl de te verwachten opbrengsten van een aandelenbelegging niet veel hoger liggen." Gross is van mening dat er weinig factoren zijn die optimisme rechtvaardigen: "Schulden zijn een blok aan ons been geworden. In het verleden werd het aangaan van schulden als de normaalste zaak ter wereld beschouwd, nu is dat niet langer meer het geval. Zowel de overheden als de consumenten zullen hun schulden moeten afbouwen en dat gaat de economische groei afremmen. Ik geloof dus niet in een forse stijging van de rente, terwijl anderzijds het opwaarts potentieel van de beurzen beperkt wordt door een matige economische groei."