Weer heel wat emissies op komst

Deze week zijn er emissies van Spanje, Duitsland en Frankrijk. Spanje is voornemens geld op te halen met een looptijd van 10 jaar. Gezien de huidige omstandigheden zal deze emissie volgens Theodoor Gilissen Bankiers met zeer veel belangstelling worden gevolgd.

De risico-opslag op de 10-jaars rente van Frankrijk is nu 103 bps, het laagste niveau sinds 26 maart van dit jaar.

Bill Gross kiest voor minst besmette staatsobligaties

Het monetaire systeem van de wereld is volgens Bill Gross van PIMCO mogelijk op een punt aanbeland waar het economische groei en een eerlijke verdeling van de opbrengsten daarvan niet langer efficiënt en billijk kan stimuleren.

De triple-A-landen waren voorheen heilig, maar doordat de verhouding tussen schuld en BBP omhoog schiet, wordt goedkope financiering steeds meer een zaak van centrale banken in plaats van de private sector.

De lagere kwaliteit en lagere rendementen van zulke staatsobligaties wijzen op een mogelijke ommekeer in de 40-jarige geschiedenis van ons monetaire systeem.

Obligatiebeleggers kunnen het beste gaan voor kwaliteit en bijvoorbeeld de minst besmette staatsobligaties kiezen (denk aan landen als de VS, Mexico en Brazilië) en focussen op middellange looptijden die geleidelijk aan korter worden.

Aandelenbeleggers kiezen het best voor wereldwijd opererende bedrijven met stabiele kasstromen, en op bedrijven met posities in markten met hoge groei.

Weer heel wat emissies op komst Deze week zijn er emissies van Spanje, Duitsland en Frankrijk. Spanje is voornemens geld op te halen met een looptijd van 10 jaar. Gezien de huidige omstandigheden zal deze emissie volgens Theodoor Gilissen Bankiers met zeer veel belangstelling worden gevolgd. De risico-opslag op de 10-jaars rente van Frankrijk is nu 103 bps, het laagste niveau sinds 26 maart van dit jaar.Bill Gross kiest voor minst besmette staatsobligaties Het monetaire systeem van de wereld is volgens Bill Gross van PIMCO mogelijk op een punt aanbeland waar het economische groei en een eerlijke verdeling van de opbrengsten daarvan niet langer efficiënt en billijk kan stimuleren. De triple-A-landen waren voorheen heilig, maar doordat de verhouding tussen schuld en BBP omhoog schiet, wordt goedkope financiering steeds meer een zaak van centrale banken in plaats van de private sector. De lagere kwaliteit en lagere rendementen van zulke staatsobligaties wijzen op een mogelijke ommekeer in de 40-jarige geschiedenis van ons monetaire systeem. Obligatiebeleggers kunnen het beste gaan voor kwaliteit en bijvoorbeeld de minst besmette staatsobligaties kiezen (denk aan landen als de VS, Mexico en Brazilië) en focussen op middellange looptijden die geleidelijk aan korter worden. Aandelenbeleggers kiezen het best voor wereldwijd opererende bedrijven met stabiele kasstromen, en op bedrijven met posities in markten met hoge groei.