Zijn voorstel voor het oplossen van de huizencrisis was vrij eenvoudig. Hij stelde voor om Fannie Mae en Freddie Mac en andere kleinere garandeerders van woonkredieten tot één groot agentschap met de naam Government National Mortgage Association.

Deze organisatie zou de meerderheid van alle bestaande en toekomstige woonkredieten garanderen. Gross vond bij Geithner weinig gehoor voor zijn idee en keerde dus onverrichterzake terug.

Fannie en Freddie hebben het verknoeid vanwege hun gemengd private/public karakter, zodat er een andere oplossing uit de bus moet komen. Die moet door de staat gegarandeerd worden, want de inbreng van de privé-sector heeft de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten aan de rand van de afgrond gebracht.

Zijn voorstel voor het oplossen van de huizencrisis was vrij eenvoudig. Hij stelde voor om Fannie Mae en Freddie Mac en andere kleinere garandeerders van woonkredieten tot één groot agentschap met de naam Government National Mortgage Association. Deze organisatie zou de meerderheid van alle bestaande en toekomstige woonkredieten garanderen. Gross vond bij Geithner weinig gehoor voor zijn idee en keerde dus onverrichterzake terug. Fannie en Freddie hebben het verknoeid vanwege hun gemengd private/public karakter, zodat er een andere oplossing uit de bus moet komen. Die moet door de staat gegarandeerd worden, want de inbreng van de privé-sector heeft de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten aan de rand van de afgrond gebracht.