PIMCO heeft op grote schaal geïnvesteerd in derivatencontracten op de U.S. consumer price index. Deze derivatencontracten staan in vaktermen bekend als 'inflation floors'.

Voor het afsluiten van deze contracten heeft de grootste obligatiebelegger in de wereld in totaal voor een bedrag van 70,50 miljoen dollar aan premies mogen opstrijken.

Mihir Worah, head van Pimco's real return portfolio management team, is van mening dat de kans eerder miniem is dat de Verenigde Staten voor een langere deflatieperiode staan. Hij denkt dat met het afsluiten van de contracten een goede zaak werd gedaan.

PIMCO heeft op grote schaal geïnvesteerd in derivatencontracten op de U.S. consumer price index. Deze derivatencontracten staan in vaktermen bekend als 'inflation floors'. Voor het afsluiten van deze contracten heeft de grootste obligatiebelegger in de wereld in totaal voor een bedrag van 70,50 miljoen dollar aan premies mogen opstrijken. Mihir Worah, head van Pimco's real return portfolio management team, is van mening dat de kans eerder miniem is dat de Verenigde Staten voor een langere deflatieperiode staan. Hij denkt dat met het afsluiten van de contracten een goede zaak werd gedaan.