Een te snelle afbouw zou het economisch herstel grote schade kunnen toebrengen, aldus Gross. In een interview met Reuters Insider betoonde hij zich voorstander van een geleidelijke afbouw.

De republikeinen willen dit jaar 61 miljard dollar besparen om het tekort terug te dringen. Dat tekort wordt voor dit jaar op 1650 miljard dollar geraamd. De democraten zijn echter tegenstander van het afbouwen van het deficiet.

De eerste onderhandelingen over de afbouw van het deficiet moeten volgende week donderdag beginnen. Algemeen wordt verwacht dat die zeer moeizaam gaan verlopen.

Een te snelle afbouw zou het economisch herstel grote schade kunnen toebrengen, aldus Gross. In een interview met Reuters Insider betoonde hij zich voorstander van een geleidelijke afbouw. De republikeinen willen dit jaar 61 miljard dollar besparen om het tekort terug te dringen. Dat tekort wordt voor dit jaar op 1650 miljard dollar geraamd. De democraten zijn echter tegenstander van het afbouwen van het deficiet. De eerste onderhandelingen over de afbouw van het deficiet moeten volgende week donderdag beginnen. Algemeen wordt verwacht dat die zeer moeizaam gaan verlopen.