Als beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld heeft Gross zijn vertrouwen in obligaties uitgegeven door overheden verloren. Treasuries en aanverwanten waren in januari nog goed voor 12% van de portefeuille van Pimco.

Die portefeuille van zijn Total Return Fund is 239 miljard dollar groot. In december was Amerikaans overheidspapier nog goed voor 22% van de totale waarde van de portefeuille.

Gross is van mening dat de overheid de belegggers besteelt door de rente kunstmatig laag te houden. Hij verkocht niet alleen Amerikaanse staatsobligaties, maar ook Britse.

Als beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld heeft Gross zijn vertrouwen in obligaties uitgegeven door overheden verloren. Treasuries en aanverwanten waren in januari nog goed voor 12% van de portefeuille van Pimco. Die portefeuille van zijn Total Return Fund is 239 miljard dollar groot. In december was Amerikaans overheidspapier nog goed voor 22% van de totale waarde van de portefeuille. Gross is van mening dat de overheid de belegggers besteelt door de rente kunstmatig laag te houden. Hij verkocht niet alleen Amerikaanse staatsobligaties, maar ook Britse.