In een toespraak voor The American Enterprise Institute verklaarde Gates dat in de komende 20 jaar massa's jobs zullen worden vervangen door zogenaamde 'bots'. Dat is slang in de softwaretechnologie voor software automatisatie, wat als een ander woord voor robots mag worden beschouwd.

De arbeidsmarkt zal als gevolg van de invoering van de bots op haar grondvesten daveren, met name de jobs voor laaggeschoolden staan massaal op de helling. In een artikel verschenen in The Economist werd eerder ook al gewaarschuwd voor de komst van het robottijdperk.

In een toespraak voor The American Enterprise Institute verklaarde Gates dat in de komende 20 jaar massa's jobs zullen worden vervangen door zogenaamde 'bots'. Dat is slang in de softwaretechnologie voor software automatisatie, wat als een ander woord voor robots mag worden beschouwd. De arbeidsmarkt zal als gevolg van de invoering van de bots op haar grondvesten daveren, met name de jobs voor laaggeschoolden staan massaal op de helling. In een artikel verschenen in The Economist werd eerder ook al gewaarschuwd voor de komst van het robottijdperk.