Maar er zijn volgens Gates meer uitdagingen die de groei bedreigen. Ook de besparingen die de Amerikaanse regering moet doorvoeren staan een economisch herstel in de weg.

De Microsoft-stichter sluit niet uit dat bovenvermelde problemen het economisch herstel tot stilstand gaan brengen. De Amerikaanse economie is weliswaar nog steeds in goeden doen, maar kan als gevolg van de Europese begrotingscrisis op de rem gaan staan.

Toch zijn er ook een aantal positieve factoren. Zo stelt Gates vast dat een aantal zwakkere sectoren recent signalen van verbetering hebben uitgezonden. Die signalen zijn echter nog zeer pril en kunnen op elk moment worden verstoord.

Volgens Gates mogen zowel in de Verenigde Staten als in Europa een aantal pijnlijke maatregelen niet op de lange baan worden geschoven. Dergelijke maatregelen zijn nodig om de toekomstige groei vast te houden.

Maar er zijn volgens Gates meer uitdagingen die de groei bedreigen. Ook de besparingen die de Amerikaanse regering moet doorvoeren staan een economisch herstel in de weg. De Microsoft-stichter sluit niet uit dat bovenvermelde problemen het economisch herstel tot stilstand gaan brengen. De Amerikaanse economie is weliswaar nog steeds in goeden doen, maar kan als gevolg van de Europese begrotingscrisis op de rem gaan staan. Toch zijn er ook een aantal positieve factoren. Zo stelt Gates vast dat een aantal zwakkere sectoren recent signalen van verbetering hebben uitgezonden. Die signalen zijn echter nog zeer pril en kunnen op elk moment worden verstoord. Volgens Gates mogen zowel in de Verenigde Staten als in Europa een aantal pijnlijke maatregelen niet op de lange baan worden geschoven. Dergelijke maatregelen zijn nodig om de toekomstige groei vast te houden.