Maar tevens is de belegging ook een wissel die wordt getrokken op economische groei in Spanje. Geen andere sector dan de bouw zal daarvan profiteren. Meer investeringen zijn te verwachten in Spanje. Dat vooral doordat in de afgelopen jaren de loonkosten in Spanje fors zijn gedaald.

In verhouding tot Duitsland zelfs met ruim 20%. Dat zal Duitse bedrijven ertoe kunnen aanzetten om productiecapaciteit te gaan verplaatsen van Duitsland naar Spanje.

De geografische afstand is niet zo groot en men loopt geen valutarisico. Het is wellicht dit beeld dat ook op de computerschermen bij de centrale bank in Frankfurt komt.

De kans dat de rente in de Eurozone nog verder wordt verlaagd of dat er andere bijzondere maatregelen moeten komen wordt dan ook met de dag kleiner. En dat terwijl in de rest van de wereld de rente voorlopig wel laag zal blijven. Dat is ook een reden voor de welhaast onstuitbare opmars van de Euro.

Maar tevens is de belegging ook een wissel die wordt getrokken op economische groei in Spanje. Geen andere sector dan de bouw zal daarvan profiteren. Meer investeringen zijn te verwachten in Spanje. Dat vooral doordat in de afgelopen jaren de loonkosten in Spanje fors zijn gedaald. In verhouding tot Duitsland zelfs met ruim 20%. Dat zal Duitse bedrijven ertoe kunnen aanzetten om productiecapaciteit te gaan verplaatsen van Duitsland naar Spanje. De geografische afstand is niet zo groot en men loopt geen valutarisico. Het is wellicht dit beeld dat ook op de computerschermen bij de centrale bank in Frankfurt komt. De kans dat de rente in de Eurozone nog verder wordt verlaagd of dat er andere bijzondere maatregelen moeten komen wordt dan ook met de dag kleiner. En dat terwijl in de rest van de wereld de rente voorlopig wel laag zal blijven. Dat is ook een reden voor de welhaast onstuitbare opmars van de Euro.