Het feit dat de messcherpe "haircut" zich beperkt tot deposito's boven 100.000 euro is overigens een zwak excuus ,dat er enkel bijgesleurd werd om een potentiële uitbreiding van de financiële paniek naar andere Europese landen te vermijden.

Het aangereikte argument dat Europa alle deposito's onder 100.000 euro zal garanderen, geldt immers enkel voor bankfalingen (die in dit geval vermeden zijn), terwijl de positieve psychologische impact van de uitsluiting van deze "kleinere" bedragen vakkundig werd geneutraliseerd door de onhandige uitspraken van Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem.

Cyprus is echter te klein om een vuist te maken, al moet zeker onmiddellijk worden toegevoegd dat de specifieke omstandigheden, hun positie zeker niet hebben verstevigd.

Het feit dat de messcherpe "haircut" zich beperkt tot deposito's boven 100.000 euro is overigens een zwak excuus ,dat er enkel bijgesleurd werd om een potentiële uitbreiding van de financiële paniek naar andere Europese landen te vermijden. Het aangereikte argument dat Europa alle deposito's onder 100.000 euro zal garanderen, geldt immers enkel voor bankfalingen (die in dit geval vermeden zijn), terwijl de positieve psychologische impact van de uitsluiting van deze "kleinere" bedragen vakkundig werd geneutraliseerd door de onhandige uitspraken van Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem. Cyprus is echter te klein om een vuist te maken, al moet zeker onmiddellijk worden toegevoegd dat de specifieke omstandigheden, hun positie zeker niet hebben verstevigd.