Het negatieve sentiment werd volgens ABN Amro extra gedrukt, door de aanhoudende zorgen over de toegenomen onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en de stijgende olieprijs.

In het oliestaatje Bahrein is de noodtoestand uitgeroepen, nadat onder meer Saudi-Arabië troepen heeft gestuurd om demonstraties van anti-regeringsgezinden de kop in te drukken.

Per saldo sloten vrijwel alle beurzen deze week in het rood. In Amerika bedroeg het totale verlies over een week gemiddeld 2%. Europa presteerde gemiddeld 1% slechter.

De Japanse Nikkei-index kreeg de afgelopen week de grootste klappen te verwerken en heeft 10% aan waarde moeten inleveren.

Het negatieve sentiment werd volgens ABN Amro extra gedrukt, door de aanhoudende zorgen over de toegenomen onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en de stijgende olieprijs. In het oliestaatje Bahrein is de noodtoestand uitgeroepen, nadat onder meer Saudi-Arabië troepen heeft gestuurd om demonstraties van anti-regeringsgezinden de kop in te drukken. Per saldo sloten vrijwel alle beurzen deze week in het rood. In Amerika bedroeg het totale verlies over een week gemiddeld 2%. Europa presteerde gemiddeld 1% slechter. De Japanse Nikkei-index kreeg de afgelopen week de grootste klappen te verwerken en heeft 10% aan waarde moeten inleveren.