De Belgische belegger toont wederom het meeste vertrouwen: bijna 80% van de respondenten ziet de toekomst op de beurzen met (heel veel) vertrouwen tegemoet.

Het vertrouwen van de Belgische beleggers in financiële markten is sinds het vorige kwartaal exponentieel gegroeid van 62,9% tot 79,4%. Ook de Franse en Nederlandse buren vertonen een gelijkaardig vertrouwenspeil, zij het iets minder spectaculair.

Zelfs met een beurs die het laatste half jaar een aanzienlijke remonte heeft gekend, zijn de koersverwachtingen voor de BEL20 op het einde van dit jaar nog toegenomen (van 2211 punten (verwachting eind 2de kwartaal) naar 2573 punten eind september).

Opmerkelijk genoeg zien we aan de andere kant van de Oceaan een tegenovergestelde tendens. Het vertrouwen van de Amerikaanse belegger is er sinds mei alleen maar op achteruitgegaan.

Er wordt gevreesd dat de plannen van de regering Obama geen langdurig effect zullen sorteren, terwijl de Europeanen gezamenlijk geloven in een meer standvastige verbetering van de financiële situatie.

De Belgische belegger toont wederom het meeste vertrouwen: bijna 80% van de respondenten ziet de toekomst op de beurzen met (heel veel) vertrouwen tegemoet. Het vertrouwen van de Belgische beleggers in financiële markten is sinds het vorige kwartaal exponentieel gegroeid van 62,9% tot 79,4%. Ook de Franse en Nederlandse buren vertonen een gelijkaardig vertrouwenspeil, zij het iets minder spectaculair. Zelfs met een beurs die het laatste half jaar een aanzienlijke remonte heeft gekend, zijn de koersverwachtingen voor de BEL20 op het einde van dit jaar nog toegenomen (van 2211 punten (verwachting eind 2de kwartaal) naar 2573 punten eind september). Opmerkelijk genoeg zien we aan de andere kant van de Oceaan een tegenovergestelde tendens. Het vertrouwen van de Amerikaanse belegger is er sinds mei alleen maar op achteruitgegaan. Er wordt gevreesd dat de plannen van de regering Obama geen langdurig effect zullen sorteren, terwijl de Europeanen gezamenlijk geloven in een meer standvastige verbetering van de financiële situatie.