Bij het zoeken naar een oplossing van het Grieks probleem is al enorm veel tijd verloren gegaan. Geen enkel land in moeilijkheden heeft zoveel steun ontvangen als Griekenland, maar de situatie evolueert er nog steeds van kwaad naar erger en nog erger.

Wat kan nog soelaas bieden?

In maart 2010 ontvingen de Grieken het grootste steunpakket dat het Interationaal Monetair Fonds ooit heeft toegestaan. Vervolgens was er dit jaar de afschrijving op de Griekse staatsobligaties voor een bedrag van 100 miljard euro. Ook dat was de grootste overeenkomst die ooit met de commerciële banken werd afgesloten.

Dit jaar werd nogmaals een reddingsplan voor een bedrag van 130 miljard euro goedgekeurd, waarvan het leeuwendeel moete komen van de Griekse partners binnen de eurozone.

Charles Forelle van Wall Street Journal vraagt zich af of Griekenland geen bodemloos vat is, waar eindeloos geld in kan worden gepompt.

Bij het zoeken naar een oplossing van het Grieks probleem is al enorm veel tijd verloren gegaan. Geen enkel land in moeilijkheden heeft zoveel steun ontvangen als Griekenland, maar de situatie evolueert er nog steeds van kwaad naar erger en nog erger.Wat kan nog soelaas bieden? In maart 2010 ontvingen de Grieken het grootste steunpakket dat het Interationaal Monetair Fonds ooit heeft toegestaan. Vervolgens was er dit jaar de afschrijving op de Griekse staatsobligaties voor een bedrag van 100 miljard euro. Ook dat was de grootste overeenkomst die ooit met de commerciële banken werd afgesloten. Dit jaar werd nogmaals een reddingsplan voor een bedrag van 130 miljard euro goedgekeurd, waarvan het leeuwendeel moete komen van de Griekse partners binnen de eurozone. Charles Forelle van Wall Street Journal vraagt zich af of Griekenland geen bodemloos vat is, waar eindeloos geld in kan worden gepompt.