Als rechtstreeks gevolg van de aardbeving in Japan is de zilverprijs vanaf de bereikte piek met 7,60% gecorrigeerd. Ook de goudprijs viel terug tot het laagste niveau in een maand.

De scherpste daling bij de edelmetalen gebeurde echter bij de platinagroep, met palladium als uitschieter in negatieve zin. De palladiumprijs is sinds het recordniveau van vorige maand met 20% gedaald.

Ong Yi Ling, in Singapore analist edelmetalen bij Phillip Futures Pte, is van mening dat er geen makkelijke oplossing te vinden is voor de problemen in de kernreactor bij Fukushima. Hij gelooft daarom dat het onrustig zal blijven op de markten voor edelmetalen.

Als rechtstreeks gevolg van de aardbeving in Japan is de zilverprijs vanaf de bereikte piek met 7,60% gecorrigeerd. Ook de goudprijs viel terug tot het laagste niveau in een maand. De scherpste daling bij de edelmetalen gebeurde echter bij de platinagroep, met palladium als uitschieter in negatieve zin. De palladiumprijs is sinds het recordniveau van vorige maand met 20% gedaald. Ong Yi Ling, in Singapore analist edelmetalen bij Phillip Futures Pte, is van mening dat er geen makkelijke oplossing te vinden is voor de problemen in de kernreactor bij Fukushima. Hij gelooft daarom dat het onrustig zal blijven op de markten voor edelmetalen.