Probleem is echter dat de reactie niet zo groot is dan waar veel beleggers op rekenden. Van de hoogste prijs op 22 mei (1687 voor de S&P) naar het laagste niveau op 24 juni (1560) was een correctie van 7,5%. Nu koersen zo snel weer herstellen zal het geloof in een forse correctie ook afnemen.

Natuurlijk zal de pessimist stellen dat teveel optimisme een mogelijk forsere correctie zal doen toenemen. Maar dat soort pessimisten zijn er altijd.

Het grootste probleem waarmee de markt kampt, namelijk het einde van QE, lijkt door uitspraken van Bernanke verder weg te liggen.

Dus moeten we gewoon weer letten op hoe het met de bedrijven gaat. Alcoa, het eerste Dow Jones fonds, verraste aan de positieve zijde.

De cijfers van de twee grote banken Wells Fargo en JP Morgan waren ook goed. Wells Fargo deed het zelfs veel beter dan verwacht.

Nu is het niet al te moeilijk om in het huidige klimaat geld te verdienen als bank. De korte rente (de inkoopprijs) is nog altijd heel laag.

Dat betekent veel vraag naar bijvoorbeeld hypotheken. Omdat de economie aantrekt is het aantal faillissementen ook beperkt wat een vrijval geeft voor de post dubieuze debiteuren.

Keerzijde is dat de rentemarge laag is. Bij JP Morgan daalde de marge van 3% naar 2,5%. Bij Wells Fargo is dat van 4% naar 3,5%.

Het verschil in marge is ten dele te verklaren omdat Wells Fargo meer een consumentenbank is. Door de hogere volumes in de hypotheken is dat nu nog geen probleem.

Grote vraag is natuurlijk of de vraag naar hypotheken gaat afnemen door de recent gestegen rente. Tegelijkertijd echter neemt dan wel weer de rentemarge toe.

Daarnaast als meer Amerikanen werk krijgen door de aantrekkende economie zullen er ook weer meer hypotheken worden verstrekt.

Men zou kunnen stellen dat in welke richting de economie zich ontwikkeld de banken nog altijd de beste uitgangspositie hebben.

Op de beurs is de waardering voor deze sector nog altijd niet al te hoog. Wells Fargo staat op een koerswinst verhouding van 11,5 en een dividendrendement van rond de 2,6%. Ondanks dat de koers op een 10-jaars hoogtepunt staat zijn de kansen zeker nog naar boven.

Probleem is echter dat de reactie niet zo groot is dan waar veel beleggers op rekenden. Van de hoogste prijs op 22 mei (1687 voor de S&P) naar het laagste niveau op 24 juni (1560) was een correctie van 7,5%. Nu koersen zo snel weer herstellen zal het geloof in een forse correctie ook afnemen. Natuurlijk zal de pessimist stellen dat teveel optimisme een mogelijk forsere correctie zal doen toenemen. Maar dat soort pessimisten zijn er altijd. Het grootste probleem waarmee de markt kampt, namelijk het einde van QE, lijkt door uitspraken van Bernanke verder weg te liggen. Dus moeten we gewoon weer letten op hoe het met de bedrijven gaat. Alcoa, het eerste Dow Jones fonds, verraste aan de positieve zijde. De cijfers van de twee grote banken Wells Fargo en JP Morgan waren ook goed. Wells Fargo deed het zelfs veel beter dan verwacht. Nu is het niet al te moeilijk om in het huidige klimaat geld te verdienen als bank. De korte rente (de inkoopprijs) is nog altijd heel laag. Dat betekent veel vraag naar bijvoorbeeld hypotheken. Omdat de economie aantrekt is het aantal faillissementen ook beperkt wat een vrijval geeft voor de post dubieuze debiteuren. Keerzijde is dat de rentemarge laag is. Bij JP Morgan daalde de marge van 3% naar 2,5%. Bij Wells Fargo is dat van 4% naar 3,5%. Het verschil in marge is ten dele te verklaren omdat Wells Fargo meer een consumentenbank is. Door de hogere volumes in de hypotheken is dat nu nog geen probleem. Grote vraag is natuurlijk of de vraag naar hypotheken gaat afnemen door de recent gestegen rente. Tegelijkertijd echter neemt dan wel weer de rentemarge toe. Daarnaast als meer Amerikanen werk krijgen door de aantrekkende economie zullen er ook weer meer hypotheken worden verstrekt. Men zou kunnen stellen dat in welke richting de economie zich ontwikkeld de banken nog altijd de beste uitgangspositie hebben. Op de beurs is de waardering voor deze sector nog altijd niet al te hoog. Wells Fargo staat op een koerswinst verhouding van 11,5 en een dividendrendement van rond de 2,6%. Ondanks dat de koers op een 10-jaars hoogtepunt staat zijn de kansen zeker nog naar boven.