Big Oil had op geen enkel moment echt vertrouwen in Monterey Shale, het veld in Californië dat tweederde van de Amerikaanse voorraden aan schaalolie en -gas bevat, wel echt de moeite waard was. Chevron CEO John Watson sprak daarover onlangs nog zijn twijfels over.

Niet voor niets heeft Chevron maar bitter weinig geïnvesteerd in dit veld. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Occidental Petroleum, dat zich eveneens op de vlakte heeft gehouden. CEO Steve Chazen van Oxy wijst er op dat er in Californië nog heel wat weerstand is ten opzichte van fracking.

Big Oil had op geen enkel moment echt vertrouwen in Monterey Shale, het veld in Californië dat tweederde van de Amerikaanse voorraden aan schaalolie en -gas bevat, wel echt de moeite waard was. Chevron CEO John Watson sprak daarover onlangs nog zijn twijfels over. Niet voor niets heeft Chevron maar bitter weinig geïnvesteerd in dit veld. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Occidental Petroleum, dat zich eveneens op de vlakte heeft gehouden. CEO Steve Chazen van Oxy wijst er op dat er in Californië nog heel wat weerstand is ten opzichte van fracking.