Maar volgens The Guardian gaat de Amerikaanse overheid nog veel verder dan alleen maar het toepassen van spionagepraktijken. Big Brother is watching us: het Pentagon probeert de Amerikanen namelijk te progammeren, onder andere door controle over de sociale media.

Het Pentagon maakt gebruik van alle mogelijke middelen om te voorspellen hoe de Amerikanen zullen reageren op propaganda. De gebruikte kanalen zijn onder andere Facebook, Twitter, Pinterest en Kickstarter. Privacy dreigt in de VS dus steeds meer een zeldzaam goed te worden.

Maar volgens The Guardian gaat de Amerikaanse overheid nog veel verder dan alleen maar het toepassen van spionagepraktijken. Big Brother is watching us: het Pentagon probeert de Amerikanen namelijk te progammeren, onder andere door controle over de sociale media. Het Pentagon maakt gebruik van alle mogelijke middelen om te voorspellen hoe de Amerikanen zullen reageren op propaganda. De gebruikte kanalen zijn onder andere Facebook, Twitter, Pinterest en Kickstarter. Privacy dreigt in de VS dus steeds meer een zeldzaam goed te worden.