In de Verenigde Staten regende het in de afgelopen weken waarschuwingen voor een scenario vergelijkbaar met dat geschetst door George Orwell. Big Brother is watching us: de overheid bepaalt wat de media ons mogen vertellen en wat ze ons niet mogen vertellen.

Blijkbaar hebben media en overheid een bondgenootschap gesloten om de buitenwereld een zo positief mogelijk beeld over de realiteit te schetsen. Het Witte Huis heeft er namelijk alle belang bij dat de consumenten in de toekomst blijven geloven, waardoor ze de economische groei veilig kunnen stellen.

In de Verenigde Staten regende het in de afgelopen weken waarschuwingen voor een scenario vergelijkbaar met dat geschetst door George Orwell. Big Brother is watching us: de overheid bepaalt wat de media ons mogen vertellen en wat ze ons niet mogen vertellen. Blijkbaar hebben media en overheid een bondgenootschap gesloten om de buitenwereld een zo positief mogelijk beeld over de realiteit te schetsen. Het Witte Huis heeft er namelijk alle belang bij dat de consumenten in de toekomst blijven geloven, waardoor ze de economische groei veilig kunnen stellen.