Biefstukken worden kleiner, chocoladerepen ook en koffie wordt duurder. Amerikanen die op restaurant krijgen namelijk een kleinere steak voor dezelfde prijs op hun bord. Cadbury bracht anderzijds ovalen in plaats van rechthoekige chocoladerepen op de markt, kwestie van de hoeken uit te sparen.

De koppen koffie bevatten minder koffie, ook al vanwege de sterk gestegen prijzen. Volgens de economen is hier sprake van margedruk, die op termijn onvermijdelijk tot inflatie moet leiden. Op een bepaalde dag zal de Amerikaanse centrale bank moeten toegeven dat ze inderdaad met inflatie geconfronteerd wordt.

Biefstukken worden kleiner, chocoladerepen ook en koffie wordt duurder. Amerikanen die op restaurant krijgen namelijk een kleinere steak voor dezelfde prijs op hun bord. Cadbury bracht anderzijds ovalen in plaats van rechthoekige chocoladerepen op de markt, kwestie van de hoeken uit te sparen. De koppen koffie bevatten minder koffie, ook al vanwege de sterk gestegen prijzen. Volgens de economen is hier sprake van margedruk, die op termijn onvermijdelijk tot inflatie moet leiden. Op een bepaalde dag zal de Amerikaanse centrale bank moeten toegeven dat ze inderdaad met inflatie geconfronteerd wordt.