Er zou sprake zijn van een afbouw van de productie met 30 miljoen ton, hoofdzakelijk in de West-Australische mijnen. Branchegenoten Vale do Rio Doce en Rio Tinto Group, de grootste ijzerertsproducenten hebben al een forse daling van de productie aangekondigd.

Volgens Merrill Lynch zou er nu een overaanbod aan ijzererts op de markt zijn. De vraag kan wereldwijd in 2009 met 1,10% dalen, waar eerst was uitgegaan van een toename met 6,30%. In de periode 2005-2008 was de markt bijzonder krap, maar in die situatie is nu verandering gekomen.

Er zou sprake zijn van een afbouw van de productie met 30 miljoen ton, hoofdzakelijk in de West-Australische mijnen. Branchegenoten Vale do Rio Doce en Rio Tinto Group, de grootste ijzerertsproducenten hebben al een forse daling van de productie aangekondigd. Volgens Merrill Lynch zou er nu een overaanbod aan ijzererts op de markt zijn. De vraag kan wereldwijd in 2009 met 1,10% dalen, waar eerst was uitgegaan van een toename met 6,30%. In de periode 2005-2008 was de markt bijzonder krap, maar in die situatie is nu verandering gekomen.