De analisten van de bank zijn en blijven terughoudend voor het aandeel, omdat de vraag naar aluminium met 2 tot 3 procent per jaar zakt en de balans nog gezonder moet worden. De opinie blijft daarom Houden.

Mocht de vraag naar basismaterialen weer gaan toenemen, dan zijn de mijnbouwers de eerste bedrijven die gaan herstellen. Vooral China is al bezig behoorlijke hoeveelheden grondstoffen in te slaan nu de prijzen laag zijn.

Van alle mijnbouwers is BHP Billiton favoriet van ABN Amro omdat deze als een van de weinige een sterke en gezonde balans heeft. Maar totdat het economisch herstel begint, houdt de bank de opinie ook voor mijnbouwers op Houden.

De analisten van de bank zijn en blijven terughoudend voor het aandeel, omdat de vraag naar aluminium met 2 tot 3 procent per jaar zakt en de balans nog gezonder moet worden. De opinie blijft daarom Houden.Mocht de vraag naar basismaterialen weer gaan toenemen, dan zijn de mijnbouwers de eerste bedrijven die gaan herstellen. Vooral China is al bezig behoorlijke hoeveelheden grondstoffen in te slaan nu de prijzen laag zijn. Van alle mijnbouwers is BHP Billiton favoriet van ABN Amro omdat deze als een van de weinige een sterke en gezonde balans heeft. Maar totdat het economisch herstel begint, houdt de bank de opinie ook voor mijnbouwers op Houden.