Dat zouden we alleszins kunnen afluiden uit het feit dat het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligaties een dieptepunt voor de afgelopen vier weken bereikte. Volgens Gianluca Ziglia van UBS kunnen de koersen van de bunds in de komende dagen blijven stijgen.

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met verliezen die zich voor de belangrijkste indices boven 1% situeerden. De BEL 20 gaf iets meer dan 1% prijs, maar houdt voorlopig stand boven 2300. Op de valutamarkten dreigt de koers van de euro terug te vallen onder 1,25 dollar.

Solvay sluit meerjarencontract met Bolloré-groep voor de levering van lithiumzout voor LMP-batterijen

Solvay maakt vandaag bekend dat zijn Global Business Unit Aroma Performance speciale lithiumzoutkwaliteiten (LiTFSI) zal leveren aan twee filialen van de Bolloré-groep, Batscap en BatHium Canada Inc, voor hun lithiummetaalpolymeerbatterijen (LMP®). Aroma Performance zal de lithiumzoutelektrolyten in zijn fabriek voor speciale fluorproducten in het Franse Salindres en ook in China produceren.

LiTFSI is de beste keuze voor de lithiummetaalpolymeerbatterijen (LMP®) die zijn ontwikkeld door BatHium en BatScap. De combinatie van zijn chemische en thermische stabiliteit met zijn uitmuntende elektrochemische eigenschappen zorgt voor een verhoogde intrinsieke veiligheid en een groter bereik voor elektrische voertuigen zoals de Bluecar®, de volledig elektrisch aangedreven kleine en elegante stadswagen van Autolib', dat is gecreëerd door de Bolloré-groep.

Dit contract vult het strategische leveringscontract voor speciale kwaliteiten van Solvay's sterkpresterend polymeer Solef® PVDF aan dat beide bedrijven vorig jaar aangingen.

Beide contracten zijn het resultaat van een gemeenschappelijk O&O programma.

"Deze verbintenis met een wereldleider in energieopslag is een significante evolutie in de ontwikkeling van LiTFSI-producten die voldoen aan de scherpe veiligheids- en prestatievereisten voor batterijen met een grote capaciteit," zegt Jean-François Mousset, Battery Development Business Director van Aroma Performance. "We zijn bereid onze LiTFSI-capaciteiten te vergroten om als strategische partner de groei van de Bolloré-groep te ondersteunen."

Dat zouden we alleszins kunnen afluiden uit het feit dat het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligaties een dieptepunt voor de afgelopen vier weken bereikte. Volgens Gianluca Ziglia van UBS kunnen de koersen van de bunds in de komende dagen blijven stijgen. De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met verliezen die zich voor de belangrijkste indices boven 1% situeerden. De BEL 20 gaf iets meer dan 1% prijs, maar houdt voorlopig stand boven 2300. Op de valutamarkten dreigt de koers van de euro terug te vallen onder 1,25 dollar. Solvay sluit meerjarencontract met Bolloré-groep voor de levering van lithiumzout voor LMP-batterijen Solvay maakt vandaag bekend dat zijn Global Business Unit Aroma Performance speciale lithiumzoutkwaliteiten (LiTFSI) zal leveren aan twee filialen van de Bolloré-groep, Batscap en BatHium Canada Inc, voor hun lithiummetaalpolymeerbatterijen (LMP®). Aroma Performance zal de lithiumzoutelektrolyten in zijn fabriek voor speciale fluorproducten in het Franse Salindres en ook in China produceren. LiTFSI is de beste keuze voor de lithiummetaalpolymeerbatterijen (LMP®) die zijn ontwikkeld door BatHium en BatScap. De combinatie van zijn chemische en thermische stabiliteit met zijn uitmuntende elektrochemische eigenschappen zorgt voor een verhoogde intrinsieke veiligheid en een groter bereik voor elektrische voertuigen zoals de Bluecar®, de volledig elektrisch aangedreven kleine en elegante stadswagen van Autolib', dat is gecreëerd door de Bolloré-groep. Dit contract vult het strategische leveringscontract voor speciale kwaliteiten van Solvay's sterkpresterend polymeer Solef® PVDF aan dat beide bedrijven vorig jaar aangingen. Beide contracten zijn het resultaat van een gemeenschappelijk O&O programma. "Deze verbintenis met een wereldleider in energieopslag is een significante evolutie in de ontwikkeling van LiTFSI-producten die voldoen aan de scherpe veiligheids- en prestatievereisten voor batterijen met een grote capaciteit," zegt Jean-François Mousset, Battery Development Business Director van Aroma Performance. "We zijn bereid onze LiTFSI-capaciteiten te vergroten om als strategische partner de groei van de Bolloré-groep te ondersteunen."