Vast staat in ieder geval dat Portugal zich niet meer op de financiële markten weet te financieren.

Volgens een artikel verschenen in The Wall Street Journal zal het Internationaal Monetair Fonds bijkomende eisen aan de Portugezen stellen wanneer mocht blijken dat het land zich inderdaad niet meer kan finanieren.

2013 kan een belangrijk jaar worden voor Portugal, want in september volgend jaar moet een obligatie van 9 miljard euro geherfinancierd worden.

Het is nog niet duidelijk of de bezitters van Portugese staatsobligaties evenals de Griekse het risico op een haircut lopen.

Vast staat in ieder geval dat Portugal zich niet meer op de financiële markten weet te financieren. Volgens een artikel verschenen in The Wall Street Journal zal het Internationaal Monetair Fonds bijkomende eisen aan de Portugezen stellen wanneer mocht blijken dat het land zich inderdaad niet meer kan finanieren. 2013 kan een belangrijk jaar worden voor Portugal, want in september volgend jaar moet een obligatie van 9 miljard euro geherfinancierd worden. Het is nog niet duidelijk of de bezitters van Portugese staatsobligaties evenals de Griekse het risico op een haircut lopen.