Trouwens de rente die de probleemlanden moeten betalen blijft teruglopen.

Hierdoor houdt de spreadvernauwing aan. De eerste succesvolle uitgifte van driejarig kortlopend papier door het Europees Stabiliteitsmechanisme bevestigt dat institutionele beleggers hun vertrouwen behouden in de goede afloop. De ruime participatie van niet Europese beleggers is volgens Belfius Research zeker een positief teken.

Uiteraard zijn er nog belangrijke uitdagingen zoals het verder preciseren van de Europese bankenunie, de meerjarenbegroting, de Brexit discussie, de bijkomende hulp voor enkele Spaanse banken, het concretiseren van de voorwaarden voor hulpplan voor Cyprus, de Italiaanse verkiezingen van einde februari.

Trouwens de rente die de probleemlanden moeten betalen blijft teruglopen. Hierdoor houdt de spreadvernauwing aan. De eerste succesvolle uitgifte van driejarig kortlopend papier door het Europees Stabiliteitsmechanisme bevestigt dat institutionele beleggers hun vertrouwen behouden in de goede afloop. De ruime participatie van niet Europese beleggers is volgens Belfius Research zeker een positief teken. Uiteraard zijn er nog belangrijke uitdagingen zoals het verder preciseren van de Europese bankenunie, de meerjarenbegroting, de Brexit discussie, de bijkomende hulp voor enkele Spaanse banken, het concretiseren van de voorwaarden voor hulpplan voor Cyprus, de Italiaanse verkiezingen van einde februari.