Van de Europese Unie wordt nu een reddingsplan verwacht dat niet alleen rekening gaat houden met Ierland en Portugal, maar ook rekening houdt met een verdere escalatie van de begrotingscrisis.

Portugal heeft weliswaar voldoende kapitaal via de financiële markten kunnen ophalen, maar het tekort op de begroting bedraagt momenteel 9% en dat bij een economie die maar traag groeit.

Portugal lijkt voorlopig niet van plan om Europese steun te vragen, maar steekt wel een beschuldigende vinger uit naar Ierland. De Portugese financieminister Fernando Teixeira dos Santos waarschuwde dat de situatie in Ierland voor iedereen gevaarlijk wordt.

Portugal wordt er op zijn beurt echter van beschuldigd te weinig inspanningen te hebben gedaan om het tekort op de begroting terug te dringen.

Lissabon bereidt een rigoureus besparingsplan voor, zo liet dos Santos weten. De vraag is echter of dat plan de financiële wereld gaat kunnen overtuigen.

Van de Europese Unie wordt nu een reddingsplan verwacht dat niet alleen rekening gaat houden met Ierland en Portugal, maar ook rekening houdt met een verdere escalatie van de begrotingscrisis. Portugal heeft weliswaar voldoende kapitaal via de financiële markten kunnen ophalen, maar het tekort op de begroting bedraagt momenteel 9% en dat bij een economie die maar traag groeit. Portugal lijkt voorlopig niet van plan om Europese steun te vragen, maar steekt wel een beschuldigende vinger uit naar Ierland. De Portugese financieminister Fernando Teixeira dos Santos waarschuwde dat de situatie in Ierland voor iedereen gevaarlijk wordt. Portugal wordt er op zijn beurt echter van beschuldigd te weinig inspanningen te hebben gedaan om het tekort op de begroting terug te dringen. Lissabon bereidt een rigoureus besparingsplan voor, zo liet dos Santos weten. De vraag is echter of dat plan de financiële wereld gaat kunnen overtuigen.