Die TIPS geven een indicatie over de evolutie van de consumentenprijzen. In januari bedroeg het verschil nog 2,49%, nu is het verschil teruggevallen tot nog 1,56%. Vorige week is het rendement op 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties teruggevallen tot het laagste punt ooit.

Daarmee geeft de obligatiemarkt aan dat de deflatievrees fors is toegenomen. De bezorgdheid om deflatie bevindt zich zelfs op het hoogste niveau sinds november 2002.

Olivier Sarfati, head equity trading strategies bij Citigroup Inc, wijst er op dat de meeste bedrijven lenen om activiteiten te kunnen uitoefenen.

In een deflatiescenario dalen de prijzen, maar schulden worden relatief gezien duurder. Het terugbetalen van de schulden kan de winstgevendheid van de bedrijven ernstig schaden.

Die TIPS geven een indicatie over de evolutie van de consumentenprijzen. In januari bedroeg het verschil nog 2,49%, nu is het verschil teruggevallen tot nog 1,56%. Vorige week is het rendement op 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties teruggevallen tot het laagste punt ooit. Daarmee geeft de obligatiemarkt aan dat de deflatievrees fors is toegenomen. De bezorgdheid om deflatie bevindt zich zelfs op het hoogste niveau sinds november 2002. Olivier Sarfati, head equity trading strategies bij Citigroup Inc, wijst er op dat de meeste bedrijven lenen om activiteiten te kunnen uitoefenen. In een deflatiescenario dalen de prijzen, maar schulden worden relatief gezien duurder. Het terugbetalen van de schulden kan de winstgevendheid van de bedrijven ernstig schaden.