De doelstelling inzake inflatie wordt intussen teruggebracht van 4% tot 3.5% om geen enkel risico te nemen op een onverwachte versnelling van de prijsontwikkeling .

Hierbij is het minder de evolutie van vastgoedprijzen die de Chinese overheid bezig houdt maar zijn het veel eerder de voedselprijzen die tot ongerustheid aanleiding geven.

Hierdoor kunnen echter weinig of geen stimulerende maatregelen worden genomen waardoor de beursnotering van Chinese bedrijven terug onder een neerwaartse druk komen, nadat over de laatste 9 maanden een spectaculaire klim werd neergezet.

De doelstelling inzake inflatie wordt intussen teruggebracht van 4% tot 3.5% om geen enkel risico te nemen op een onverwachte versnelling van de prijsontwikkeling . Hierbij is het minder de evolutie van vastgoedprijzen die de Chinese overheid bezig houdt maar zijn het veel eerder de voedselprijzen die tot ongerustheid aanleiding geven. Hierdoor kunnen echter weinig of geen stimulerende maatregelen worden genomen waardoor de beursnotering van Chinese bedrijven terug onder een neerwaartse druk komen, nadat over de laatste 9 maanden een spectaculaire klim werd neergezet.