Het bedrijf heeft dan ook een van de grootste budgetten voor research in België.

De vele bezoekers konden op het hoofdkwartier van de onderneming in Mortsel op een interactieve wijze kennismaken met de innovaties op het vlak van industriële inkjet voor de grafische industrie, medische beeldvorming en IT voor de gezondheidszorg, en het gebruik van nanotechnologie in geleidende polymeren.

Agfa Graphics showde zijn acht bij zes meter grote industriële inkjetvlakbedpers :M-Press Leopard die aan hoge snelheid én hoge kwaliteit een veelheid aan materialen kan bedrukken.

Daarnaast werd getoond hoe een inkjetprintkop eigenlijk werkt en hoe beelden worden opgebouwd aan de hand van de vier basiskleuren.

Agfa HealthCare verklapte de geheimen van de medische beeldvorming. Hoe komen röntgenbeelden tot stand? Hoe worden ze omgezet naar licht en wat is het belang van lichtstrooiing in kristallen?

Agfa Specialty Products toonde zijn expertise op het vlak van organisch geleidende materialen en zilvertechnologie waarmee Agfa bijdraagt tot de ontwikkeling van flexibele organische zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit; van organische LEDs (OLEDs) die elektriciteit omzetten in licht; en van aanraakschermen en gedrukte intelligente verpakkingsmaterialen

Het bedrijf heeft dan ook een van de grootste budgetten voor research in België. De vele bezoekers konden op het hoofdkwartier van de onderneming in Mortsel op een interactieve wijze kennismaken met de innovaties op het vlak van industriële inkjet voor de grafische industrie, medische beeldvorming en IT voor de gezondheidszorg, en het gebruik van nanotechnologie in geleidende polymeren. Agfa Graphics showde zijn acht bij zes meter grote industriële inkjetvlakbedpers :M-Press Leopard die aan hoge snelheid én hoge kwaliteit een veelheid aan materialen kan bedrukken.Daarnaast werd getoond hoe een inkjetprintkop eigenlijk werkt en hoe beelden worden opgebouwd aan de hand van de vier basiskleuren. Agfa HealthCare verklapte de geheimen van de medische beeldvorming. Hoe komen röntgenbeelden tot stand? Hoe worden ze omgezet naar licht en wat is het belang van lichtstrooiing in kristallen? Agfa Specialty Products toonde zijn expertise op het vlak van organisch geleidende materialen en zilvertechnologie waarmee Agfa bijdraagt tot de ontwikkeling van flexibele organische zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit; van organische LEDs (OLEDs) die elektriciteit omzetten in licht; en van aanraakschermen en gedrukte intelligente verpakkingsmaterialen