Vraag is evenwel of de stijging van de rente tot stilstand werd gebracht dan wel of de FED alleen maar wat tijd heeft gekocht. Yves Lamoureux, president van Lamoureux & Co, is van mening dat bezitters van obligaties uiteindelijk toch het gelag zullen betalen.

Er is veel geld naar de Amerikaanse obligatiemarkten gevloeid omdat de Europese schuldencrisis veel beleggers weg hield uit de eurozone. De dreiging van een escalatie van de crisis in Europa is echter grotendeels weggevallen, met als gevolg dat er opnieuw geld vanuit de VS naar Europa zal vloeien. Daardoor kan de Amerikaanse rente alleen maar stijgen. Lamoureux sluit zelfs een stijging richting 6% niet uit.

Vraag is evenwel of de stijging van de rente tot stilstand werd gebracht dan wel of de FED alleen maar wat tijd heeft gekocht. Yves Lamoureux, president van Lamoureux & Co, is van mening dat bezitters van obligaties uiteindelijk toch het gelag zullen betalen. Er is veel geld naar de Amerikaanse obligatiemarkten gevloeid omdat de Europese schuldencrisis veel beleggers weg hield uit de eurozone. De dreiging van een escalatie van de crisis in Europa is echter grotendeels weggevallen, met als gevolg dat er opnieuw geld vanuit de VS naar Europa zal vloeien. Daardoor kan de Amerikaanse rente alleen maar stijgen. Lamoureux sluit zelfs een stijging richting 6% niet uit.