Ze zouden met andere woorden maar 30 tot 50% van hun investering kunnen recuperen. De Europese Unie is er tot dusver niet in geslaagd om overtuigende maatregelen te treffen om de Griekenland-crisis te bezweren. Die dreigt zich inmiddels te verbreden tot Portugal.

De aankondiging van een reddingsplan voor Griekenland met een waarde van 45 miljard euro slaagde er niet in om de financiële markten gerust te stellen.

Mogelijk komt er nu een meeting van de 16 leden van de Europese Unie om te komen tot een gecoördineerde aanpak van de crisis.

In totaal kunnen de verliezen op Griekse staatsobligaties oplopen tot 200 miljard euro en dat is vooral een slechte zaak voor banken die veel Grieks overheidspapier in portefeuille houden.

Ze zouden met andere woorden maar 30 tot 50% van hun investering kunnen recuperen. De Europese Unie is er tot dusver niet in geslaagd om overtuigende maatregelen te treffen om de Griekenland-crisis te bezweren. Die dreigt zich inmiddels te verbreden tot Portugal. De aankondiging van een reddingsplan voor Griekenland met een waarde van 45 miljard euro slaagde er niet in om de financiële markten gerust te stellen. Mogelijk komt er nu een meeting van de 16 leden van de Europese Unie om te komen tot een gecoördineerde aanpak van de crisis. In totaal kunnen de verliezen op Griekse staatsobligaties oplopen tot 200 miljard euro en dat is vooral een slechte zaak voor banken die veel Grieks overheidspapier in portefeuille houden.