De bank heeft al gezegd niet te willen onderhandelen over een hoger aanbod, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ierland kondigde bovendien aan de komende vier jaar Eur 15 mrd te willen bezuinigen om in 2014 onder de 3%-grens te komen voor het begrotingstekort.

Gezien de oplopende spread lijkt te markt te twijfelen aan de haalbaarheid van de plannen. De begroting voor volgend jaar wordt volgende maand bekend gemaakt. De risico-opslag op de 10-jaars Ierse obligatie liep circa 38 bps op vorige week.

In verband met de oplopende spreads heeft de ECB vorige week waarschijnlijk weer staatsobligaties opgekocht, na twee weken zonder aankopen.

Volgens geruchten gaat het om Ierse en Portugese leningen. Volgende week maakt de ECB het bedrag bekend dat is gekocht en ook Theodoor Gilissen Bankiers kijkt daarnaar uit.

De bank heeft al gezegd niet te willen onderhandelen over een hoger aanbod, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ierland kondigde bovendien aan de komende vier jaar Eur 15 mrd te willen bezuinigen om in 2014 onder de 3%-grens te komen voor het begrotingstekort. Gezien de oplopende spread lijkt te markt te twijfelen aan de haalbaarheid van de plannen. De begroting voor volgend jaar wordt volgende maand bekend gemaakt. De risico-opslag op de 10-jaars Ierse obligatie liep circa 38 bps op vorige week. In verband met de oplopende spreads heeft de ECB vorige week waarschijnlijk weer staatsobligaties opgekocht, na twee weken zonder aankopen. Volgens geruchten gaat het om Ierse en Portugese leningen. Volgende week maakt de ECB het bedrag bekend dat is gekocht en ook Theodoor Gilissen Bankiers kijkt daarnaar uit.