Beleggers dienen volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer rekening te houden met een apart fenomeen dat samenhangt met de verandering op 23 september in de Dow Jones.

Doordat Goldman Sachs en Visa hoge aandelenkoersen hebben zullen de bewegingen van de Dow Jones ook groter kunnen worden.

Sterker nog vijf aandelen (IBM, Visa, Goldman, Chevron en 3M) bepalen voor een derde de ontwikkeling van de index. De index was al niet breed met 30 fondsen, hij wordt met de aanpassingen niet breder.

Beleggers dienen volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer rekening te houden met een apart fenomeen dat samenhangt met de verandering op 23 september in de Dow Jones. Doordat Goldman Sachs en Visa hoge aandelenkoersen hebben zullen de bewegingen van de Dow Jones ook groter kunnen worden. Sterker nog vijf aandelen (IBM, Visa, Goldman, Chevron en 3M) bepalen voor een derde de ontwikkeling van de index. De index was al niet breed met 30 fondsen, hij wordt met de aanpassingen niet breder.