Goud heeft zich traditioneel altijd al volatiel gedragen, maar de hoge volatiliteit van de afgelopen maanden is zelden gezien. Die beweeglijkheid in de goudprijs heeft met verschillende redenen te maken. Op de eerste plaats is er het deflatiegevaar, wanneer de prijzen dalen wordt papieren geld alleen maar meer waard.

In tegenstelling tot wat bijvoorbeeld de hyperinflationisten hadden voorspeld, vormt momenteel niet inflatie maar wel deflatie de grootste uitdaging waar we mee worden geconfronteerd.

Daarnaast heeft ook de onverwachte stijging van de rente het pad van het goud doorkruist. Het is nog niet helemaal duidelijk of het goud in de komende maanden zo volatiel zal blijven als nu het geval is.

Goud heeft zich traditioneel altijd al volatiel gedragen, maar de hoge volatiliteit van de afgelopen maanden is zelden gezien. Die beweeglijkheid in de goudprijs heeft met verschillende redenen te maken. Op de eerste plaats is er het deflatiegevaar, wanneer de prijzen dalen wordt papieren geld alleen maar meer waard. In tegenstelling tot wat bijvoorbeeld de hyperinflationisten hadden voorspeld, vormt momenteel niet inflatie maar wel deflatie de grootste uitdaging waar we mee worden geconfronteerd. Daarnaast heeft ook de onverwachte stijging van de rente het pad van het goud doorkruist. Het is nog niet helemaal duidelijk of het goud in de komende maanden zo volatiel zal blijven als nu het geval is.