Volgens Schiff is de onderliggende trend bij het goud al ruim 10 jaar stijgend. De gebeurtenissen in de Krim hebben geen enkele invloed gehad op de goudprijs. Maar ook de prijsval bij het goud in de loop van 2013 was volgens Schiff een logische beweging in een trend op langere termijn.

De goudprijs was namelijk meer dan 10 jaar lang alsmaar gestegen zonder een correctie die naam echt waardig. Een dergelijke correctie kon dus niet uitblijven, maar ze heeft er niet toe geleid dat de uptrend bij het goud werd gebroken. Integendeel zelfs, die uptrend is nog steeds gaaf.

Volgens Schiff is de onderliggende trend bij het goud al ruim 10 jaar stijgend. De gebeurtenissen in de Krim hebben geen enkele invloed gehad op de goudprijs. Maar ook de prijsval bij het goud in de loop van 2013 was volgens Schiff een logische beweging in een trend op langere termijn. De goudprijs was namelijk meer dan 10 jaar lang alsmaar gestegen zonder een correctie die naam echt waardig. Een dergelijke correctie kon dus niet uitblijven, maar ze heeft er niet toe geleid dat de uptrend bij het goud werd gebroken. Integendeel zelfs, die uptrend is nog steeds gaaf.