Wat moet de belegger van denken van de huidige situatie? Meesterstrateeg Poetin zal volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg BNP Paribas Fortis Private Banking, de Krim nooit loslaten. Anderzijds wil het westen de rechten van de Europees gezinde Oekraïners ook niet zomaar opofferen voor de mooie ogen van de Russen.

De contacten tussen Moskou en Berlijn tonen aan dat beide partijen de voorkeur geven aan een diplomatieke oplossing. Dit impliceert dan wel dat ze ter plekke de strijdende partijen uit elkaar houden. Wat geen evidentie is in een land waar verschillende volkeren onder elkaar leven.

Wat moet de belegger van denken van de huidige situatie? Meesterstrateeg Poetin zal volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg BNP Paribas Fortis Private Banking, de Krim nooit loslaten. Anderzijds wil het westen de rechten van de Europees gezinde Oekraïners ook niet zomaar opofferen voor de mooie ogen van de Russen. De contacten tussen Moskou en Berlijn tonen aan dat beide partijen de voorkeur geven aan een diplomatieke oplossing. Dit impliceert dan wel dat ze ter plekke de strijdende partijen uit elkaar houden. Wat geen evidentie is in een land waar verschillende volkeren onder elkaar leven.