De weekeindkranten beziend is dat een de juiste uitspraak geweest.

De huidige crisis waar we in zitten is een gevolg van de ontwikkelingen van 5 jaar geleden. Pas in de lente van 2009 stabiliseerden de markten en begonnen met name de Amerikaanse indices aan een herstel dat heden ten dage nog voortduurt.

Het allerslechtste dat een belegger toen had kunnen doen was volledig uit aandelen stappen.

Natuurlijk als koersen zo fors bewegen als toen is een "vluchtgedrag" niet vreemd. En dat ze bewogen was duidelijk, de week verliep krankzinnig.

In de eerste vier dagen een daling van de StoXX50 van 10,6%. Maar op Supervrijdag 19 september steeg deze index met 9%. Het weekverlies was beperkt. Dergelijke bewegingen zien we vandaag de dag niet meer.

De weekeindkranten beziend is dat een de juiste uitspraak geweest. De huidige crisis waar we in zitten is een gevolg van de ontwikkelingen van 5 jaar geleden. Pas in de lente van 2009 stabiliseerden de markten en begonnen met name de Amerikaanse indices aan een herstel dat heden ten dage nog voortduurt. Het allerslechtste dat een belegger toen had kunnen doen was volledig uit aandelen stappen. Natuurlijk als koersen zo fors bewegen als toen is een "vluchtgedrag" niet vreemd. En dat ze bewogen was duidelijk, de week verliep krankzinnig. In de eerste vier dagen een daling van de StoXX50 van 10,6%. Maar op Supervrijdag 19 september steeg deze index met 9%. Het weekverlies was beperkt. Dergelijke bewegingen zien we vandaag de dag niet meer.