Bij opening zag het er nochtans niet goed uit en verschenen er verliezen van 0,5% op de koersborden. Hiermee leken de markten de neerwaartse trend van de voorbije twee weken verder te zetten.

Een sterker dan verwacht herstel van het vertrouwen van consumenten en producenten in de eurozone in de economie in de maand juni heeft voor een ommezwaai gezorgd. De index die het opgemeten vertrouwen aangeeft, dikte tot 73,3 punten aan tegenover de aangepaste 70,2 punten van de maand mei. Economen hadden slechts gerekend op een stijging tot 70,8 punten. Beleggers pikten opnieuw het meest optimistische scenario voor de economie op en kochten aandelen. Het handelsvolume op de beurzen is wel laag, de zomervakantie is duidelijk reeds van start gegaan. Bovendien is het deze week een verkorte handelsperiode in de VS. Vrijdag is het nationale feestdag, de zogenaamde 4th of July. Donderdag, een dag vroeger dan normaal, wordt het belangrijke werkloosheidsrapport voorgesteld.

Op de Europese beursvloer zijn de telecomaandelen in goeden doen. Vodafone zou volgens de Financial Times geïnteresseerd zijn in de Britse mobiele divisie van Deutsche Telekom, T-Mobile UK. Vodafone zou tussen de 3 à 4 miljard dollar veil hebben voor het filiaal. Vodafone gaat er 0,5% op vooruit terwijl Deutsche Telekom net geen 2% duurder wordt. Voor het overige is het een zeer nieuwsarme dag.

Op de beurs van Brussel houden de bankaandelen de bel20-index onder het Europese beursgemiddelde. Na de rally van de voorbije handelsdagen moet KBC 1,4% afstaan. Dexia laat 1,1% liggen. Ackermans is met een winst van 2,5% de sterkste stijger binnen de index. Op de brede markt lopen vooral de conjunctuurgevoelige aandelen in de kijker. CMB en Euronav gaan er 2,5% op vooruit. RHJ International veert met 3% op. De holding zou nog altijd kandidaat zijn om Opel in te lijven indien de overname door Magna in het water zou vallen.

Bij opening zag het er nochtans niet goed uit en verschenen er verliezen van 0,5% op de koersborden. Hiermee leken de markten de neerwaartse trend van de voorbije twee weken verder te zetten. Een sterker dan verwacht herstel van het vertrouwen van consumenten en producenten in de eurozone in de economie in de maand juni heeft voor een ommezwaai gezorgd. De index die het opgemeten vertrouwen aangeeft, dikte tot 73,3 punten aan tegenover de aangepaste 70,2 punten van de maand mei. Economen hadden slechts gerekend op een stijging tot 70,8 punten. Beleggers pikten opnieuw het meest optimistische scenario voor de economie op en kochten aandelen. Het handelsvolume op de beurzen is wel laag, de zomervakantie is duidelijk reeds van start gegaan. Bovendien is het deze week een verkorte handelsperiode in de VS. Vrijdag is het nationale feestdag, de zogenaamde 4th of July. Donderdag, een dag vroeger dan normaal, wordt het belangrijke werkloosheidsrapport voorgesteld. Op de Europese beursvloer zijn de telecomaandelen in goeden doen. Vodafone zou volgens de Financial Times geïnteresseerd zijn in de Britse mobiele divisie van Deutsche Telekom, T-Mobile UK. Vodafone zou tussen de 3 à 4 miljard dollar veil hebben voor het filiaal. Vodafone gaat er 0,5% op vooruit terwijl Deutsche Telekom net geen 2% duurder wordt. Voor het overige is het een zeer nieuwsarme dag. Op de beurs van Brussel houden de bankaandelen de bel20-index onder het Europese beursgemiddelde. Na de rally van de voorbije handelsdagen moet KBC 1,4% afstaan. Dexia laat 1,1% liggen. Ackermans is met een winst van 2,5% de sterkste stijger binnen de index. Op de brede markt lopen vooral de conjunctuurgevoelige aandelen in de kijker. CMB en Euronav gaan er 2,5% op vooruit. RHJ International veert met 3% op. De holding zou nog altijd kandidaat zijn om Opel in te lijven indien de overname door Magna in het water zou vallen.