De Amerikaanse en Europese indices stegen met 2% à 3%, waarbij de Duitse DAX met 3,8% wat boven anderen uitsteeg en de Britse FTSE met 0,9% wat achterbleef.

Het vriendelijke beeld werd gesteund door positief nieuws van het macrofront in beide regio's.

Weliswaar bleef de groei van de industriële productie in de eurozone iets achter bij de verwachtingen en liep de inflatie er iets op.

De vooruitzichten blijven echter verder verbeteren, getuige de sterker dan verwachte stijging van ZEW-index, die een indicatie geeft van investeringsvooruitzichten in de Duitse en Europese economie.

De Amerikaanse en Europese indices stegen met 2% à 3%, waarbij de Duitse DAX met 3,8% wat boven anderen uitsteeg en de Britse FTSE met 0,9% wat achterbleef. Het vriendelijke beeld werd gesteund door positief nieuws van het macrofront in beide regio's. Weliswaar bleef de groei van de industriële productie in de eurozone iets achter bij de verwachtingen en liep de inflatie er iets op. De vooruitzichten blijven echter verder verbeteren, getuige de sterker dan verwachte stijging van ZEW-index, die een indicatie geeft van investeringsvooruitzichten in de Duitse en Europese economie.