Daarmee waren volgens ABN Amro de Amerikaanse beurzen de verliezers van de afgelopen week. De breed gespreide S&P-500 moest 0,9% prijsgeven en de technologiebeurs Nasdaq 0,9%.

Er was amper richtinggevend bedrijfsnieuws, hoewel Microsoft bekend maakte dat het zijn Officepakket geschikt gaat maken voor de iPad van Apple.

De nieuwe CEO, Satya Nadella - de opvolger van Steve Ballmer - geeft daarmee impliciet toe dat Microsoft de slag op mobiel terrein een beetje gemist heeft.

Schattingen voor de extra omzet van 's werelds meest dominante softwarepakket lopen uiteen van USD 1 miljard tot USD 7 miljard, ofwel 2 tot 5% van de totale omzet.

Het aandeel Microsoft - dat wel eens als een zwakke broeder in de sector wordt genoemd - staat inmiddels op de hoogste koers in tien jaar. Afgelopen week was er ook weinig nieuws over Nederlandse bedrijven.

Daarmee waren volgens ABN Amro de Amerikaanse beurzen de verliezers van de afgelopen week. De breed gespreide S&P-500 moest 0,9% prijsgeven en de technologiebeurs Nasdaq 0,9%. Er was amper richtinggevend bedrijfsnieuws, hoewel Microsoft bekend maakte dat het zijn Officepakket geschikt gaat maken voor de iPad van Apple. De nieuwe CEO, Satya Nadella - de opvolger van Steve Ballmer - geeft daarmee impliciet toe dat Microsoft de slag op mobiel terrein een beetje gemist heeft. Schattingen voor de extra omzet van 's werelds meest dominante softwarepakket lopen uiteen van USD 1 miljard tot USD 7 miljard, ofwel 2 tot 5% van de totale omzet. Het aandeel Microsoft - dat wel eens als een zwakke broeder in de sector wordt genoemd - staat inmiddels op de hoogste koers in tien jaar. Afgelopen week was er ook weinig nieuws over Nederlandse bedrijven.