Gehoopt werd op een akkoord waarin de 17 regeringsleiders tot afspraken zullen komen over strengere begrotingsregels en strakker toezicht op de overheidsfinanciën.

Vrijdagmorgen werd bekend gemaakt dat er geen nieuwe verdragswijziging zal plaatsvinden en dat de 17 eurolanden een eigen verdrag zullen gaan sluiten om een strengere begrotingsdiscipline af te dwingen.

Het voordeel hiervan is volgens ABN Amro dat bilaterale verdragswijzigingen een stuk sneller ingevoerd kunnen worden.

Echter het nadeel is dat je een minder bindend akkoord hebt. Verder werd afgesproken dat de start van het permanente noodfonds voor de zwakke Europese landen tijdelijk niet verhoogd zal worden, maar wel met een half jaar zal worden vervroegd naar juli volgend jaar.

Gehoopt werd op een akkoord waarin de 17 regeringsleiders tot afspraken zullen komen over strengere begrotingsregels en strakker toezicht op de overheidsfinanciën. Vrijdagmorgen werd bekend gemaakt dat er geen nieuwe verdragswijziging zal plaatsvinden en dat de 17 eurolanden een eigen verdrag zullen gaan sluiten om een strengere begrotingsdiscipline af te dwingen. Het voordeel hiervan is volgens ABN Amro dat bilaterale verdragswijzigingen een stuk sneller ingevoerd kunnen worden. Echter het nadeel is dat je een minder bindend akkoord hebt. Verder werd afgesproken dat de start van het permanente noodfonds voor de zwakke Europese landen tijdelijk niet verhoogd zal worden, maar wel met een half jaar zal worden vervroegd naar juli volgend jaar.