In mei hield FED-president Ben Bernanke zijn inmiddels beruchte 'tapering-toespraak'. Daarin stelde hij een begin van het terugschroeven van de steunmaatregelen voor de maand september in het vooruitzicht. Sindsdien staan de beurzen op hun kop: slecht nieuws is goed nieuws geworden.

De beurskoersen stijgen nu op slecht nieuws en dalen op goed nieuws. De reden voor deze mentaliteitsverandering ligt voor de hand: alles draait momenteel om de Amerikaanse centrale bank en haar tapering-programma. Slecht nieuws kan dat taperen uitstellen en daar rekenen de beleggers nu dus op.

In mei hield FED-president Ben Bernanke zijn inmiddels beruchte 'tapering-toespraak'. Daarin stelde hij een begin van het terugschroeven van de steunmaatregelen voor de maand september in het vooruitzicht. Sindsdien staan de beurzen op hun kop: slecht nieuws is goed nieuws geworden. De beurskoersen stijgen nu op slecht nieuws en dalen op goed nieuws. De reden voor deze mentaliteitsverandering ligt voor de hand: alles draait momenteel om de Amerikaanse centrale bank en haar tapering-programma. Slecht nieuws kan dat taperen uitstellen en daar rekenen de beleggers nu dus op.