Over de week gezien is de StoXX50 met 1,5% gedaald. Voor de "verkoop-maand" mei staat er nog een winst van 2% op de borden.

De daling kwam vooral door de daling van meer dan 7% van de Japanse beursindex. Daarnaast maakte men zich ook zorgen over de toekomstige beleidsmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank.

Inderdaad beide nieuwsfeiten hebben in principe niets te maken met de situatie in Europa. Japan stimuleert de economie niet om Europa te helpen.

En het stopzetten van de stimuleringsmaatregelen door de FED heeft ook niet een hele directe relatie met de Europese groei. De reactie was er dus een die behoort tot de categorie "zoeken naar een reden om te verkopen".

De afgelopen weken was die er nauwelijks en nu wel.

Over de week gezien is de StoXX50 met 1,5% gedaald. Voor de "verkoop-maand" mei staat er nog een winst van 2% op de borden. De daling kwam vooral door de daling van meer dan 7% van de Japanse beursindex. Daarnaast maakte men zich ook zorgen over de toekomstige beleidsmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank. Inderdaad beide nieuwsfeiten hebben in principe niets te maken met de situatie in Europa. Japan stimuleert de economie niet om Europa te helpen. En het stopzetten van de stimuleringsmaatregelen door de FED heeft ook niet een hele directe relatie met de Europese groei. De reactie was er dus een die behoort tot de categorie "zoeken naar een reden om te verkopen". De afgelopen weken was die er nauwelijks en nu wel.