Afgelopen dinsdagavond was er het rentebesluit van de Fed. Het FOMC constateerde dat het economisch herstel een steviger grondslag heeft en de belangrijke werkgelegenheidsdata verbeteren.

Het committee wees echter ook op de voortdurend zwakke huizenmarkt. De start van nieuwbouwwoningen in februari bleek volgens Theodoor Gilissen Bankiers harder dan verwacht te zijn gedaald tot 479.000. Dat is net boven het dieptepunt van de afgelopen veertig jaar dat in april 2009 werd gezet (477.000).

Door de ruime leegstandscijfers zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de nieuwbouwmarkt niet snel aantrekken; maar nu de arbeidsmarkt herstelt lijkt het dieptepunt van de woningmarkt in zicht.

Afgelopen dinsdagavond was er het rentebesluit van de Fed. Het FOMC constateerde dat het economisch herstel een steviger grondslag heeft en de belangrijke werkgelegenheidsdata verbeteren. Het committee wees echter ook op de voortdurend zwakke huizenmarkt. De start van nieuwbouwwoningen in februari bleek volgens Theodoor Gilissen Bankiers harder dan verwacht te zijn gedaald tot 479.000. Dat is net boven het dieptepunt van de afgelopen veertig jaar dat in april 2009 werd gezet (477.000). Door de ruime leegstandscijfers zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de nieuwbouwmarkt niet snel aantrekken; maar nu de arbeidsmarkt herstelt lijkt het dieptepunt van de woningmarkt in zicht.