Volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay zal het moeilijk zijn om een evenwicht te vinden, waarbij aan de ene kant economie en politiek aan de andere kant waardering en liquiditeit elkaar in balans zullen houden. In de Verenigde Staten zijn er de problemen van de publieke en de sociale balans.

Daar staat dan wel een belangrijk herstel van concurrentiekracht tegenover. De situatie in Europa is helemaal anders. Een doenbare publieke en sociale balans is in het noorden aanwezig, maar in het zuiden is daarvan geen sprake. Economisch is er bovendien een sterke competitieve positie in het noorden en een zwakke in het zuiden.

Volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay zal het moeilijk zijn om een evenwicht te vinden, waarbij aan de ene kant economie en politiek aan de andere kant waardering en liquiditeit elkaar in balans zullen houden. In de Verenigde Staten zijn er de problemen van de publieke en de sociale balans. Daar staat dan wel een belangrijk herstel van concurrentiekracht tegenover. De situatie in Europa is helemaal anders. Een doenbare publieke en sociale balans is in het noorden aanwezig, maar in het zuiden is daarvan geen sprake. Economisch is er bovendien een sterke competitieve positie in het noorden en een zwakke in het zuiden.