Weliswaar hebben de beleggers zich neergelegd bij het feit dat de cijfers over het voorbije kwartaal waarschijnlijk gaan tegenvallen, maar de vrees is de afgelopen dagen toegenomen dat ook de prognoses zwak gaan klinken.

Is dit inderdaad het geval, dan zou het er op kunnen wijzen dat de 'green shoots' in de VS-economie inderdaad maar 'yellow weeds' waren. Een overtuigende opleving zou met andere woorden op de lange baan zijn geschoven.

Inmiddels zitten er echter al heel wat negatieve verwachtingen in de koersen verrekend. Enkele meevallers - en dat hoeft niet noodzakelijk Alcoa te zijn - kunnen het tij doen helpen keren.

Weliswaar hebben de beleggers zich neergelegd bij het feit dat de cijfers over het voorbije kwartaal waarschijnlijk gaan tegenvallen, maar de vrees is de afgelopen dagen toegenomen dat ook de prognoses zwak gaan klinken. Is dit inderdaad het geval, dan zou het er op kunnen wijzen dat de 'green shoots' in de VS-economie inderdaad maar 'yellow weeds' waren. Een overtuigende opleving zou met andere woorden op de lange baan zijn geschoven.Inmiddels zitten er echter al heel wat negatieve verwachtingen in de koersen verrekend. Enkele meevallers - en dat hoeft niet noodzakelijk Alcoa te zijn - kunnen het tij doen helpen keren.