Het was een week zonder bedrijfsnieuws in de vorm van resultaten en ook van het macrofront bleef het - zoals vorige week al gemeld - betrekkelijk rustig.

Het was een beetje napraten over de implicaties van de maatregelen van de ECB en de algemene teneur was dat er een breder scala aan beleidsmaatregelen zijn aangekondigd dan verwacht, maar dat ook moet worden afgewacht of goedkope(re) financiering voor banken echt leidt tot een flinke toename van de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Dit kan overigens het gevolg zijn van kapitaaltekorten bij banken maar ook van onvoldoende vraag bij het MKB.

Het was een week zonder bedrijfsnieuws in de vorm van resultaten en ook van het macrofront bleef het - zoals vorige week al gemeld - betrekkelijk rustig. Het was een beetje napraten over de implicaties van de maatregelen van de ECB en de algemene teneur was dat er een breder scala aan beleidsmaatregelen zijn aangekondigd dan verwacht, maar dat ook moet worden afgewacht of goedkope(re) financiering voor banken echt leidt tot een flinke toename van de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Dit kan overigens het gevolg zijn van kapitaaltekorten bij banken maar ook van onvoldoende vraag bij het MKB.