Zonder uitzondering stegen de toonaangevende beursgraadmeters de afgelopen week met 1,2% (de S&P-500 en de Franse CAC-40) tot ruim 2% (de Duitse DAX, de AEX en de Nasdaq).

De Dow Jones ging voor het eerst in zijn 130-jarige bestaan door de 17.000 heen en ook de S&P-500 en de DAX-30 bereikten nieuwe records.

Uiteraard worden de beurzen nog steeds gesteund door lage renteniveaus en ligt er een risico op de loer wanneer de rente gaat stijgen.

Dat risico zal minder groot worden als een stijging van de rente wordt gecompenseerd door een verbeterende winstgevendheid.

Wellicht dat we daarin vanaf medio juli - wanneer het resultatenseizoen geleidelijk begint - wat meer inzicht zullen krijgen.

Zonder uitzondering stegen de toonaangevende beursgraadmeters de afgelopen week met 1,2% (de S&P-500 en de Franse CAC-40) tot ruim 2% (de Duitse DAX, de AEX en de Nasdaq). De Dow Jones ging voor het eerst in zijn 130-jarige bestaan door de 17.000 heen en ook de S&P-500 en de DAX-30 bereikten nieuwe records. Uiteraard worden de beurzen nog steeds gesteund door lage renteniveaus en ligt er een risico op de loer wanneer de rente gaat stijgen. Dat risico zal minder groot worden als een stijging van de rente wordt gecompenseerd door een verbeterende winstgevendheid. Wellicht dat we daarin vanaf medio juli - wanneer het resultatenseizoen geleidelijk begint - wat meer inzicht zullen krijgen.