In China tekende de richtinggevende Shanghai Composite Index het grootste verlies op in negen maanden. De Aziatische beurzen kregen het moeilijk na de publicatie van tegenvallende groeicijfers in Japan. De Japanse economie laat voor het eerst in vijf kwartaal expansie zien, maar duidelijk toch minder dan verwacht. Meteen steekt bij beleggers de bezorgdheid de kop op over de kracht van het herstel.

In de ochtendhandel noteren de belangrijkste Europese aandelenmarkten ruim 1% in het rood. Onder meer de financiële sector krijgt met winstnemingen af te rekenen. Maar ook in de olie- en metaalsector vallen klappen.

In China tekende de richtinggevende Shanghai Composite Index het grootste verlies op in negen maanden. De Aziatische beurzen kregen het moeilijk na de publicatie van tegenvallende groeicijfers in Japan. De Japanse economie laat voor het eerst in vijf kwartaal expansie zien, maar duidelijk toch minder dan verwacht. Meteen steekt bij beleggers de bezorgdheid de kop op over de kracht van het herstel. In de ochtendhandel noteren de belangrijkste Europese aandelenmarkten ruim 1% in het rood. Onder meer de financiële sector krijgt met winstnemingen af te rekenen. Maar ook in de olie- en metaalsector vallen klappen.